VOLENDAM - RKAV Volendam is één wedstrijd voor het afsluiten van de eerste competitiehelft zeker van deelname aan de kampioensgroep. De ploeg van coach Hjalmar Hoekema voldoet daarmee aan de doelstelling die aan het begin van het seizoen werd uitgesproken.

De Volendammers wisten dit te bewerkstelligen door het laag geklasseerde Groene Ster met 4-3 te verslaan. Deze uitslag geeft een hoop spanning aan, maar dit was met name te danken aan de Vlissingse doelman Ben Sallam die met meerdere weergaloze reddingen meerdere Volendammers van het scoren afhield. Kort voor de rust had hij echter geen antwoord op twee schoten van Kevin Mühren. Aangezien Houssein Bouzambou nog wat terug deed ging men met 2-1 de kleedkamer weer in.

Kort na de rust wist Hicham Azzangui zelfs gelijk te maken. Via Robin Kwakman die net als Mühren tweemaal scoorde nam de thuisploeg weer afstand en daar kon ook een late tegentreffer van Van Merrienboer niets meer aan veranderen: 4-3.