ARNHEM - Vitesse is er na zes thuiswedstrijden zonder zege ook niet in geslaagd om in Arnhem van FC Volendam te winnen. Tijdens de "Airborne-wedstrijd", ter nagedachtenis aan de gevallenen tijdens de Slag van Arnhem in 1944, eindigde het in het Gelredome in 1-1.

FC Volendam kwam via Robert Mühren op voorsprong. Doelman Scherpen keerde diens eerste inzet, maar in de rebound tikte Mühren wel binnen. Dat Vitesse voor rust niet scoorde, was met name de verdienste van doelman Stankovic. Hij hield in de beginfase Bialek van scoren af en kreeg nadien nog net een vuist tegen een poeier van Tronstad (via de lat over).

Kort na rust was het wel raak voor de Arnhemmers, toen Bialek na een voorzet van Kozlowski de bal met een subtiele voetbeweging in de hoek legde. Daarna gebeurde er weinig meer, en bleef FC Volendam knap overeind, al was Manhoef met een poging naast nog dichtbij de winnende treffer.