VOLENDAM - De 15-jarige jongen die afgelopen nacht aan de Heideweg in Volendam door een taxi werd aangereden is aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft de politie zondagmiddag bevestigd.


Hedenmorgen werd bekend dat het slachtoffer in kritieke toestand was gebracht na een ongeluk dat kort na middernacht plaats vond. De ietser werd hierbij aangereden door een taxi die bestuurd werd door een 27-jarige man uit Amsterdam. De fiets waarop de jongen reed zou zo'n vijftig meter verderop terecht zijn gekomen. De bestuurder van de taxi werd na het ongeval aangehouden, maar is inmiddels vrijgelaten, aldus de politie.

Het overlijden van de jongen, leerling van het Don Bosco College in Volendam, zorgt voor een schok in het dorp. De school heeft vanmiddag vanaf 15.30 uur de deuren geopend voor leerlingen die daar behoefte aan hebben.

Getuigen die het ongeval gezien hebben, of mensen die een camera en beelden hebben in de omgeving van de Heideweg, worden gevraagd zich te melden bij de politie via 0900-8844.