NIBBIXWOUD - Garage Kil/Volendam heeft in de voorlaatste speelronde verloren van Westfriesland/SEW. De Noord-Hollandse derby in sporthal De Bloesem eindigde in een 21-18 nederlaag.

De Volendammers zetten in de openingsfase een sterke dekking neer. Mede dankzij uitstekend keeperswerk van de achttienjarige Nicole Rep kwam SEW in de eerste dertig minuten maar zes keer tot scoren. Aan de andere kant liep ook de aanval van de Volendammers niet vlekkeloos. De doelvrouw van SEW werd maar twee keer meer gepasseerd. Garage Kil/Volendam blijft in de aanval moeite hebben om elkaar te vinden en te scoren. Beide teams zochten met een ruststand van 6-8 de kleedkamer op.

Na rust werd de wedstrijd in dezelfde stijl hervat. Complimenten voor de verdediging, 21 tegendoelpunten is een prima resultaat, maar om tot een overwinning te komen zal de aanval ook op gang moeten komen. Het laatste fluitsignaal bij een 21-18 stand in het voordeel van Westfriesland/SEW.

Het team van trainer Ruud van den Broeck blijkt tijdens de wedstrijd niet in staat de mogelijkheden te zien. In het debuutseizoen op het hoogste niveau is dat niet heel vreemd. Het liefste speelt Garage Kil/Volendam het eigen spel, als dat niet lukt is het moeilijk om in de wedstrijd te komen. Wat er nog bij komt is het blessureleed het hele seizoen, waardoor de wisselmogelijkheden beperkt zijn.

Laatste kans
De laatste wedstrijd van de reguliere competitie wordt over drie weken gespeeld. Zaterdag 15 februari om 19:00 uur neemt Garage Kil/Volendam het in eigen huis op tegen Geonius/V&L. In de rustperiode die nadert moeten de oranjehemden zich goed voorbereiden op deze laatste kans voor een plek in de top-6.

Naast Volendam zijn Borhave, Fit & Fun/Voorwaarts en aanstaande opponent Geonius/V&L nog in de race voor deze plek. Winst op V&L is voor Garage Kil/Volendam in theorie voldoende om bij de eerste zes te blijven.

Westfriesland/SEW – Garage Kil/Volendam 21-18 (6-8)