EDAM - Op woensdag 6 september jl. omstreeks 18.00 uur heeft een onbekende man de bankpas van een 76-jarige vrouw in Edam opgehaald. De vrouw werd gebeld door een zogenaamde medewerker van de bank. Haar laptop zou gehackt zijn. Ook zou er geld van haar bankrekening zijn gehaald. Het slachtoffer hing al vanaf 14.15 uur aan de telefoon met de zogenaamde bankmedewerker. Dezelfde avond nog kocht een jongeman drie iPhones met de bankpas van het slachtoffer bij een elektronicawinkel aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam. Herkent u hem? Bel direct de politie via 0800-6070.


In overleg met het Openbaar Ministerie worden de beelden van de verdachte vanwege zijn mogelijke minderjarigheid eerst onherkenbaar getoond. Wanneer zijn identiteit niet binnen twee weken bekend is, of hij zich niet meldt bij de politie, worden de beelden alsnog herkenbaar getoond.

De totale schade bedraagt ruim drieduizend euro. De verdachte is in de elektronicawinkel vastgelegd op camera. Herkent u hem?

Bekijk ook de uitzending van Bureau NH over deze zaak.

Signalement verdachte:
-Licht getinte huidskleur;
-Normaal postuur;
-Tussen de 18 en 25 jaar oud;
-Donkerkleurig haar;
-Wit T-shirt met roodgedrukt logo van Nike en donkerkleurige zijkanten;
-Donkerkleurige broek;
-Donkerkleurige sneakers;

-Herkent u de verdachte? Mogelijk in combinatie met zijn kleding
-Herkent u zichzelf op de beelden? Meld u z.s.m. bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Bel de Opsporingstiplijn via 0800-6070. U kunt ook geheel anoniem (M) tippen via telefoonnummer 0800-7000. Graag onder vermelding van zaaknummer: 2023199338