TONGEREN - KRAS/Volendam heeft zaterdag een overwinning geboekt in België. De ploeg van trainer Hans van Dijk was met 27-28 te sterk voor Handbal Tongeren.

De oranjehemden gingen in de openingsfase gelijk op met de thuisploeg. In een sterke fase vlak voor rust liep de ploeg van 9-9 uit naar een 11-16 ruststand. Dit mede door de inbreng van Tim Claessens, die voor de onderbreking zes van zijn acht treffers maakte.

In de tweede helft wist KRAS/Volendam het verschil van vijf punten lang te handhaven. Met nog vijf minuten op de klok leek het toch weer spannend te worden. Tongeren kwam van 21-26 terug naar 25-28 en scoorde ook in de slotminuut nog twee keer. De Volendammers hielden echter stand en trokken een 27-28 zege over de streep.

Tussenkop
Komende zaterdag speelt KRAS/Volendam zijn laatste duel voor de winterstop. In sporthal Opperdam is dan JD Techniek/Hurry-Up om 19:00 uur de tegenstander.

Handbal Tongeren - HV KRAS/Volendam 27-28 (11-16)