VOLENDAM - In de vroege ochtend van maandag 1 augustus heeft er een plofkraak op een geldautomaat plaatsgevonden in een winkelpand op de Haven in Volendam. Het pand is afgezet voor onderzoek. De politie komt graag in contact met getuigen.

De explosie veroorzaakte veel materiele schade. De Explosieven Opruimingsdienst .De explosie veroorzaakte veel materiele schade. De Explosieven Opruimingsdienst is ter plaatse om eventueel nog aanwezige explosieven veilig te verwijderen. Niemand raakte gewond. Er is bij de plofkraak niets buitgemaakt.

Volgens getuigen zijn twee donker geklede personen kort na de ontploffing ervandoor gegaan op een motorscooter. Ze reden naar beneden via de Brugstraat. De verdere rijrichting is onbekend.

Getuigenoproep
De politie is een onderzoek gestart naar de plofkraak en is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Heeft u rond 03:20 uur, voor, tijdens of ná de explosie, de mogelijke verdachten gezien in de omgeving van de Haven? Heeft u een camera in de buurt en beelden waar de mogelijke verdachten op zijn te zien? Of heeft u andere informatie over deze plofkraak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. Ook komt de politie graag in contact met de wielrenner die vlak vóór het incident in de straat fietste. De wielrenner droeg een hoofdlampje. Mogelijk heeft deze persoon informatie over het incident. of vul hier het tipformulier in.

2022156025