KWADIJK - Een tractor is vanmiddag rond 13.45 uur een woning binnengereden aan de Kwadijk in Kwadijk. De bewoonster van het huis, Susanne, was thuis toen de tractor de woonkamer binnen kwam zetten. Volgens meerdere bronnen zou de tractor te hard hebben gereden.

"Eerst begon het huis flink te schokken en daarna kwam het oorverdovende geraas van vallend glas", vertelt Susanne aan onze mediapartner NH Nieuws. Toen zij de verwoeste woonkamer in kwam, ging haar aandacht vooral uit naar de bestuurder. "De jongen stond huilend met de handen aan zijn hoofd. Hij schrok enorm, Ik dacht: 'Wat rot voor hem'."

De schrik bij Susanne kwam pas toen zij de schade aan het huis zag. De tractor staat met één wiel in de woonkamer, overal ligt glas. De constructeur is onderweg naar Kwadijk om te controleren of het huis nog sterk genoeg is om in te blijven wonen. "Ik ben niet zo bang. Ik vermoed dat het wel gerepareerd kan worden", zegt Susanne vol goede moed.

'Ze rijden te hard'
Volgens Susanne reed de tractorchauffeur te hard en knalde hij tegen een paaltje aan, ongeveer vijftien meter van haar huis. Hierdoor week hij af naar links en reed hij zo het huis in. "We horen heel vaak auto's langsrijden, waar ik zekr van durf te zeggen dat zij vijftig, zestig, zeventig kilometer per uur rijden." Dat i neen straat waar de maximumsnelheid dertig kilometer per uur bedraagt.

Een buurvrouw is het met Susanne eens. "Iedereen rijdt hier te hard, ook de trekkers", vertelt de buurvrouw aan NH Nieuws. "Gemeente Edam-Volendam: doe er wat aan!"