VOLENDAM - Wekelijks controleert het team Verkeer van de politie in Noord Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden. Gedurende een week worden dagelijks op verschillende tijdstippen controles gehouden op snelheid, niet handsfree bellen, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en verkeersgedrag. Deze week was de Julianaweg in Volendam aan de beurt.


De Julianaweg is geselecteerd in verband met het hoge percentage aanrijdingen met letsel. Uit floating car data komt ook naar voren dat er vooral in de middag en avond hard gereden wordt. Daarom heeft de politie deze week voornamelijk gecontroleerd op de snelheid en het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. De snelheidscontroles werden uitgevoerd met zowel een lasergun (een uit de hand te bedienen snelheidsmeter) en een radaropstelling.

In totaal bekeurde de politie zevenennegentig (97) bestuurders wegens een te hoge snelheid. Daarnaast werd er gecontroleerd op voertuigen met aanhangers: rijden zonder E-rijbewijs, losliggende lading en uitstekende lading. Zelf voor een klein stukje moet de lading nog goed vastliggen.