VOLENDAM - De politie heeft woensdag 24 januari een 38-jarige man uit Amsterdam op heterdaad aangehouden na een inbraak op een vakantiepark aan de Pieterman in Volendam. Sinds november 2023 hebben meerdere inbraken in Edam-Volendam plaatsgevonden. Extra aandacht van de politie in Volendam heeft geleid tot deze heterdaad aanhouding. Onderzoek moet uitwijzen of de verdachte ook betrokken is geweest bij eerder gepleegde inbraken in Edam-Volendam.


Rond 15.30 uur kreeg de politie een melding van een heterdaad inbraak op een vakantiepark aan de Pieterman in Volendam. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij de verdachte richting het Slobbeland lopen. Hier werd de man aangehouden. Bij de verdachte werden meerdere gestolen goederen aangetroffen.

De verdachte zit vast en zijn rol wordt verder onderzocht.

Reeks inbraken in Edam-Volendam

Sinds november 2023 hebben in Edam-Volendam 23 inbraken plaatsgevonden. In het vakantiepark hebben acht inbraken plaatsgevonden. De politie zet het onderzoek naar deze inbraken voort. Een mogelijk verband tussen de reeks inbraken wordt nader onderzocht. Met deze aanhouding hoopt de politie dat de reeks inbraken ten einde is gekomen.