VOLENDAM - Een 18-jarige jongen is na een avondje stappen zondagnacht op de Julianaweg in Volendam door drie onbekenden tegen de grond gewerkt. Het slachtoffer werd zo hard geslagen, dat hij bewusteloos op de grond viel en een zware hersenschudding opliep.


De jongen liep na een avondje uit rond 01.20 uur in zijn eentje terug naar huis, toen hij plotseling ter hoogte van de bakkerij Ab van Pooij twee of drie personen tegenkwam.

Volgens de politie werd de Volendammer uit het niets zo hard door het groepje geslagen, dat hij op de grond viel en bewusteloos achterbleef. De verdachten gingen er vandoor, terwijl het slachtoffer hulpeloos op de straat bleef liggen.

Zware hersenschudding
Eenmaal bijgekomen belde het slachtoffer gelijk zijn familie die hem kwam ophalen. De 18-jarige voelde zich echter niet helemaal goed, waarna er snel een ambulance kwam om hem mee te nemen naar het ziekenhuis. Daar werd een zware hersenschudding geconstateerd.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar mensen die meer weten of hebben gezien van de mishandeling. Volgens de politie waren de verdachten mogelijk gevlucht op een brommer.