MONNICKENDAM - De provincie Noord-Holland gaat van zaterdag 17 maart 2018 16.00 uur tot maandag 19 maart 2018 05.00 uur herstelwerkzaamheden uitvoeren aan de Bernardbrug in Monnickendam.

Voor auto’s is er een omleidingsroute. Voor vracht- en busverkeer geldt volledige stremming. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een loopbrug.

De overgangsvoeg van de weg naar het brugdek vertoont een loszittend deel. Daarnaast vertoont het asfalt bij beide brugopgangen scheuren en diepe sporen. Dit wordt vervangen door twee nieuwe asfaltlagen. De werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken tijdens het wegfrezen van het asfalt.

Omleidingsroute personenauto’s

Voor personenauto’s is een omleidingsroute door de binnenstad van Monnickendam ingesteld. Deze route start na afloop van de weekmarkt op het Noordeinde en is aangegeven met gele borden. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te begeleiden.

Vracht- en busverkeer

Voor vracht- en busverkeer is er geen omleidingsroute, maar geldt volledige stremming. Door Monnickendam of naar Marken rijden is niet mogelijk. Op het Zuideinde en de Haven(straat) van Monnickendam wordt een stop- en parkeerverbod ingesteld. Busmaatschappij EBS zet extra bussen in om passagiers verder in Monnickendam en richting Marken te vervoeren. Buspassagiers moeten daarvoor gebruik maken van een loopbrug over het water.

Planning weersafhankelijk

De werkzaamheden zijn weersafhankelijk. Indien weersomstandigheden niet toelaten dat er wordt gewerkt, worden de werkzaamheden in het daaropvolgende weekend van 24 en 25 maart uitgevoerd.

Meer informatie

Met vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.
Voor meer informatie over de route en het verkeer door Monnickendam en naar Marken kunt u contact opnemen met gemeente Waterland, telefoonnummer (0299) 658 585 of verkeer@waterland.nl.