EDAM - Op maandagavond 12 februari is de geheel vernieuwde winkel van slagerij Taam in de Hoogstraat Edam feestelijk geopend door burgemeester Lieke Sievers. Hieronder treft u de speech die zij bij deze gelegenheid hield.

'Bij de opening op dit moment wil ik graag beginnen met een klein, geparafraseerd gedichtje van Willem Wilmink, waar volgens mij alles in zit:

KLEIN GELUK........

DE HUUR BETAALD, DE STOEP GESCHUURD,
EEN GOEDE SLAGER IN DE BUURT,
EN EEN ZOON DIE ALS HET OM DE TOEKOMST GAAT,
MET EN NAAST JE IN DE FAMILIEZAAK STAAT.

Wat bedoel ik met te zeggen dat alles hier volgens mij in zit:

Het geluk van mensen zit in de dagelijkse dingen van dichtbij; het gaat erom dat we dat ook weten te waarderen

Waaronder zeker in dit geval het hebben van al je winkels in de buurt, en met name die voor de dagelijkse boodschappen, en dat is voor Edam in de buurt van de Hoogstraat nu heel belangrijk geworden,

En door de contacten na de brand vorig jaar, hebben we gemerkt hoe enorm enthousiast en innovatief Robbert trekt aan de sfeer en de bekendheid van de zaak, en dus investeert in de toekomst.

Een mooi signaal van de vitaliteit van Edam en het vertrouwen in de toekomst. Daar blijkt niet alleen energie uit, dat geeft ook energie, en inspiratie. Aan alle omwonenden in de straat, aan alle inwoners van de stad.

En het draagt daarmee op een inspirerende wijze bij aan de gemeenschapszin in deze stad, die we met elkaar hard nodig hebben.

Daarom is het extra waardevol om op dit moment deze prachtige, vernieuwde zaak te mogen openen; als voorbeeld voor allen, en als houvast voor iedereen die nog steeds hard eraan werkt om deze stad opnieuw te laten stralen.'