VOLENDAM - Vindt u het fijn om onder de mensen te zijn? En wilt u op een prettige en gezellige manier uw dag invullen? Met dagbesteding voor ouderen op elf locaties in West-Friesland, op Texel en in de Kop van Noord-Holland biedt Omring een zinvolle daginvulling. U bent er echt even uit, kunt creatief bezig zijn en het geeft afleiding. Er is op de dagbesteding van alles mogelijk en niets is verplicht. In veel gevallen kan dagbesteding ook uw eventuele mantelzorger helpen, zodat die dan even zijn of haar eigen gang kan gaan. Ook geven de activiteitenbegeleiders van Omring coaching en advies op het gebied van invulling van uw dag.


Gevarieerd aanbod aan evenementen en activiteiten

Op een Omringlocatie bij u in de buurt is het mogelijk om een of meerdere dagdelen per week naar de dagbesteding te gaan. Op de verschillende locaties wordt een gevarieerd aanbod aan evenementen en activiteiten aangeboden. Een grote groep activiteitenbegeleiders en vrijwilligers probeert de activiteiten altijd zo veel mogelijk te laten aansluiten op wat u wilt en kunt. Een greep uit het aanbod van Omring: spelletjesmiddagen, muziekmiddagen, optredens van muziekgroepen en muzikanten, creatieve workshops, beweegactiviteiten en leuke uitstapjes. Er zijn dus veel manieren om kleur aan de dag te geven. Ook wordt aansluiting en samenwerking gezocht met de buurt, zoals een burendag, een muziek- of toneelvereniging en de kermis. Als u niet op eigen gelegenheid kunt komen, kunt u op aanvraag worden opgehaald en thuisgebracht. De Omringlocatie in kwestie helpt u daar graag bij.

Gezelligheid, vertrouwen en saamhorigheid

Rustig puzzelen, een potje biljarten of een wandeling maken? Bij de dagbesteding van Omring is het allemaal mogelijk. Jan van der Wal (75) is elke donderdag en vrijdag te vinden bij de dagbesteding van Omringlocatie Buitenveld. Prettig voor hem én voor zijn vrouw. ‘Niets moet en alles kan. Ik heb het Organo Psycho Syndroom (OPS). Dit syndroom wordt ook wel de schildersziekte genoemd. Ik heb vroeger als huisschilder en later als scheepsschilder gewerkt. Mijn geheugen is aangetast door de oplosmiddelen in de verf. Als ik een bekende tegenkom, weet ik bijvoorbeeld vaak iemands naam niet. Hoewel het Organo Psycho Syndroom uiteindelijk uitmondt in dementie, blijf ik positief. Ik kan er toch niets aan veranderen.’ Jan maakt van iedere dag het beste. ‘Ik doe graag dingen waar ik voldoening uit haal, zoals de dagbesteding bij Omring. Ook mijn vrouw vindt het fijn als ik hier ben. Op de dagen waarop ik naar de dagbesteding ga, kan zij ook haar eigen gang gaan omdat ze tijd voor zichzelf heeft.’

Bij dagbesteding draait het om vertrouwen, gezelligheid en saamhorigheid. Daar is Jan het roerend mee eens. ‘Het is net alsof ik een warme jas aantrek zodra ik hier binnenkom. Ik kan goed opschieten met de dagbestedingscoaches en de andere bezoekers. Bovendien kan ik altijd mijn verhaal bij ze kwijt als ik ergens mee zit.’

Hoe kunt u dagbesteding aanvragen?

Als u een indicatie of een WMO-toewijzing heeft, kunt u vaak al binnen twee weken kennismaken met de groep. Bent u mantelzorger en wilt u weten hoe dagbesteding u kan ontlasten? Dan kunt u ook eerst overleggen met de wijkverpleegkundige van het thuiszorgteam in uw buurt. Er is geen wachtlijst voor dagbesteding en niet voor alle activiteiten is een indicatie nodig. Voor meer informatie over dagbesteding kunt u op de website van Omring het online formulier invullen of contact opnemen met de zorgconsulent op telefoonnummer: 088 - 206 82 06. Omring kan u ook helpen als u hulp nodig heeft bij het aanvragen van een indicatie. Komt u binnenkort een keer kennismaken op een van de dagbestedingslocaties van Omring?

Naast vragen over dagbesteding staan de zorgconsulenten van Omring voor u klaar bij vragen over bijvoorbeeld: zelfstandig wonen met zorg, wonen met zorg, personenalarmering, ergotherapie of fysiotherapie. Omring staat voor de beste zorg dichtbij en regelt het met én voor u.