VOLENDAM - Nu de zomer op zijn einde is, de dagen weer korter worden en de temperatuur begint te dalen is het tijd voor verandering van outfit. Als actieve fietser weet je dat je nog wel even door kunt in die korte broek en korte vinger handschoenen, maar lang gaat het niet meer duren…

Doorgaan met (sportief) fietsen in de herfst en winter is heerlijk om te doen, zolang je de juiste fietskleding draagt. In dit artikel gaan we dieper in op de essentiële kledingstukken die je warm, droog en comfortabel houden tijdens je rit. We delen dit op in winddichte en waterdichte kleding.

Winddichte Fietskleding

Koude vingers, koude oren, koud lijf…. In de herfst en winter is de koude wind vaak de grootste boosdoener voor ongemak tijdens het fietsen. Het dragen van winddichte fietskleding kan het verschil maken. Enkele voorbeelden zijn:

Winddichte fietsjacks: Deze jacks zijn ontworpen om de koude lucht buiten te houden en de warmte binnen te houden. Ze zijn meestal licht van gewicht en ademend.

Winddichte fietsbroeken: Voor je onderlichaam is het dragen van winddichte fietsbroeken belangrijk. Ze beschermen je tegen koude lucht en voorkomen dat je benen bevriezen.

Fietshandschoenen: Winddichte handschoenen zijn speciaal ontworpen om je handen te beschermen tegen koude windvlagen. Ze zijn vaak voorzien van isolerend materiaal die ervoor zorgt dat de warmte in de handschoenen blijft.

Waterdichte Fietskleding

Iedereen is tijdens een fietstocht wel eens doorweekt thuis aangekomen door een flinke regenbui. Waterdichte fietskleding is er speciaal om je droog te houden tijdens een plensbui.

dan cruciaal om droog te blijven. Denk daarbij aan:

Waterdichte fietsjacks en broeken: Deze kledingstukken zijn gemaakt van waterdicht materiaal dat je beschermt tegen regen en sneeuw. Zorg ervoor dat ze ademend zijn om transpiratievocht af te voeren.

Waterdichte overschoenen: Overschoenen bedekken je fietsschoenen en beschermen ze tegen nattigheid en kou. Ze zijn ideaal om je voeten droog te houden.

Waterdichte handschoenen: Fietshandschoenen zijn soms alleen winddicht en waterafstotend. Let er dus goed op dat je kiest voor waterdichte handschoenen met membraan.

Verwarmde Fietshandschoenen

Tegenwoordig zijn er steeds meer innovaties te vinden op het gebied van fietskleding. Een hiervan zijn verwarmde fietshandschoenen. Als je snel last hebt van koude handen, zijn verwarmde fietshandschoenen een geweldige investering. Ze bieden niet alleen bescherming tegen de koude wind, maar ze houden je handen ook lekker warm. Verwarmde fietshandschoenen zijn voorzien van geïntegreerde verwarmingselementen die je kunt aanpassen aan je gewenste temperatuur. Hoe kouder het wordt, hoe hoger de stand die je kiest. Sommige modellen zijn zelfs waterdicht, waardoor ze te dragen zijn onder alle omstandigheden.

De meeste verwarmde handschoenen voor op de fiets zijn uniseks. Er bestaan in deze categorie niet perse fietshandschoenen dames en heren. Dat maakt de keuze dus weer een stukje makkelijker.

Fijne herst en winter

Met de juiste fietskleding kun je het hele jaar door blijven genieten van mooie fietsavonturen. Van bos tot weg of gravel pad. Ga goed voorbereid op pad en geniet van al het moois dat de herfst- en winter te bieden heeft.