VOLENDAM - De tijd van vakantie is weer voorbij en dat betekent terug naar kantoor! Het kan soms lastig zijn uit je vakantieritme te komen en weer in de werkmodus te raken. Van het comfort van een strandbedje of tuinstoel weer terug achter je bureau is natuurlijk ook even schakelen. Daarom hebben wij de beste tips voor je verzameld om weer terug in de work flow te raken. Ook als je net begint aan een nieuwe baan, zijn deze tips extra handig!

Professionele outfit

Look the part! Ga in je outfitkeuze voor een echte business look. Zo voel je je direct professioneler en straal je dit ook uit. Voor deze look is het geen must om in een driedelig pak op kantoor te verschijnen, maar kies er bijvoorbeeld voor om een look te maken met één onderdeel van zo’n pak. Combineer een pantalon met een mooie blouse of cool t-shirt of draag een chique blazer op een mooie jeans. Met zo’n look kan jij gegarandeerd weer op je werk verschijnen.

Mooie werktas

Kies voor een mooie werktas; ontzettend handig om al je werkspullen in mee te nemen als je terug naar kantoor gaat. Ook maakt het je business look helemaal compleet! Maak het inpakken van je werktas onderdeel van je ochtend- of avondroutine, zodat je nooit meer iets vergeet. Een georganiseerde en goed in gepakte werktas geeft rust in je hoofd. Ga bijvoorbeeld voor een laptoptas, zodat ook je laptop goed beschermd blijft! Mooie modellen vind je bij de merken Cowboysbag en Samsonite.

Clean desk policy

Belangrijk als je net terugkeert naar kantoor of aan je nieuwe kantoorbaan begint: een clean desk policy! Een schoon en opgeruimd bureau zorgt voor rust en een goede concentratieboog. Geen afleiding om je heen, zodat je niet uit je work flow getrokken wordt. Zorg ervoor dat je je notitieschriften, pennen of lunch direct opruimt na gebruik. Kies verder voor het opruimen van je bureau voor leuke opbergbakjes of etuis. Dan straalt je bureau ook tegelijkertijd gezelligheid uit!

Plannen

Een goede planning is key! Begin dezelfde dag nog met een goede planning zodra je weer terug op kantoor bent en achter je bureau zit. Plan ver vooruit zodat je precies weet wat er moet gebeuren. Zo mis je geen enkele afspraak of deadline! Maak ook dagelijkse to do lijstjes om je productiviteit te verhogen. Streef ernaar om iedere dag je to do lijst helemaal af te werken, om de volgende dag weer fris te kunnen beginnen met nieuwe taken. Toffe planners, agenda’s en notitieboekjes vind je bij de merken Zusss en Wouf.

Neem voldoende pauze

Ook ontzettend belangrijk: het nemen van voldoende pauze tijdens de drukke werkdagen. Van een hele dag werken zonder pauze wordt niemand vrolijk, maar ook zeker niemand productiever. Neem naast je reguliere pauzes bijvoorbeeld na het afmaken van een taak even een kleine pauze door koffie te halen of een paar minuten iets voor jezelf te doen. Dit zorgt ervoor dat je iedere taak weer met frisse moed begint en dit verhoogt de productiviteit.