NEDERLAND - Na enkele wisselvallige weken krijgt het weer de komende week eindelijk een "lenteboost". De zon laat zich steeds vaker zien en de temperaturen klimmen naar waarden die horen bij de tijd van het jaar.

Zondag begint op veel plaatsen al vrij zonnig en in de middag schijnt vrijwel overal de zon. Het is droog en er waait een matige, aan zee vrij krachtige noordoostenwind. De temperatuur is wat lager en het wordt 9 of 10 graden. Op de Waddeneilanden is het maximaal een graad of 8. De noordoostenwind maakt het voor het gevoel wel wat kouder.

In de nacht naar maandag is het helder en bij een afnemende noordoostenwind daalt de temperatuur flink. In de kustgebieden daalt het kwik naar waarden rond het vriespunt, landinwaarts vriest het 1 tot lokaal 3 graden. De zon schijnt in de ochtend volop en het is overal droog. In de middag verschijnt er vanuit het noorden wat hoge bewolking, maar daar heeft de zon geen last van. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is matig van kracht en het wordt 8-9 graden in het noorden tot een graad of 11 in het zuiden. .

Ook dinsdag schijnt de zon flink, maar is er ook de nodige bewolking aanwezig. Er waait niet meer dan een zwakke noordenwind en het wordt, na opnieuw een koude nacht met landinwaarts 1 tot 3 graden vorst, in de middag op of rond de tien graden. Doordat er weinig wind staat zal het, ondanks de vrij lage temperaturen, enigszins voorjaarsachtig aanvoelen.

Woensdag is er een afwisseling van wolkenvelden en zonneschijn. De wind waait zwak tot matig en vanuit het zuidwesten wordt wat zachtere lucht aangevoerd. De temperatuur loopt langzaam op naar waarden omstreeks 12 graden.

Donderdag is er lokaal een bui mogelijk, maar zien we ook op diverse plaatsen de zon tevoorschijn komen bij opnieuw een tempeartuur van rond de tien graden.

Op Goede Vrijdag en in het Paasweekend is het droog en schijnt de zon dagelijks flink. Langzaam wordt het wat zachter met in het lange paasweekend temperaturen van 12 tot 15 graden.