VOLENDAM - Ga jij binnenkort op vakantie, dan is het in veel gevallen verstandig om een auto te huren. Dit geeft je namelijk niet alleen veel meer vrijheid, maar zorgt er ook voor dat je van niets of niemand afhankelijk bent. Zo kun je gemakkelijk en snel online een auto huren, die vervolgens ook nog eens voor je klaar staat op het vliegveld. Zo hoef je dus alleen nog maar de koffers in te laden en je bent klaar om te gaan. Naast de enorme vrijheid die het je biedt, kun je er ook heel gemakkelijk mee naar allerlei prachtige plekjes, waar je anders niet kunt komen. Omdat het huren van een auto niet iets is wat de meesten vaak doen en het vooral in het buitenland vaak net even wat spannender kan zijn, hebben we een aantal tips voor je, die handig kunnen zijn. Dus ga je op vakantie naar het buitenland en wil je graag een auto huren, lees dan eerst deze handige tips.

Het kiezen van de juiste huurauto

Ga jij op vakantie en wil je graag een auto huren op Ibiza, dan is het handig dat deze is voorzien van airco. Stel dat je in oktober naar Duitsland gaat en ook daar een auto wilt huren, dan is dit ineens niet meer relevant. Om ervoor te zorgen dat je de juiste auto kiest, zijn er een aantal dingen belangrijk. Zo er eerst voor dat je weet met hoeveel personen je gaat. Als je alleen reist of met z'n tweeën bent, volstaat een compacte auto vaak prima. Ga je echter met een grotere groep op vakantie, dan is het verstandig om te kijken naar een ruimere auto met voldoende zitplaatsen en bagageruimte. Ook speelt de bestemming een rol bij het kiezen van de juiste auto. Ga je naar een bergachtig gebied of verwacht je veel off road te moeten rijden? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een auto met vierwielaandrijving. Voor stedentrips daarentegen is een compacte auto vaak praktischer.

Waar moet je op letten?

De praktische kant bij het huren van een auto is belangrijk, maar toch zijn er nog een aantal andere zaken om goed op te letten. Zo is het verstandig om verschillende autoverhuurbedrijven met elkaar te vergelijken om zo de beste prijs kwaliteitverhouding te vinden. Let hierbij niet alleen op de huurprijs zelf, maar ook op eventuele extra kosten zoals verzekeringen, brandstofbeleid en borgsom die je moet betalen. Zorg er ook voor dat je de voorwaarden goed doorleest en controleer bijvoorbeeld of er beperkingen zijn wat betreft het aantal kilometers dat je mag rijden, of er minimumleeftijden gelden voor bestuurders en of er extra kosten verbonden zijn aan het terugbrengen van de auto op een andere locatie. Kijk daarnaast ook goed, voordat je een krabbel zet of de auto beschadigd is. Is dit het geval, maak hier dan een foto van en natuurlijk ook een melding. Grote kans dat ze het al weten, maar dan hoef jij je in ieder geval geen zorgen te maken dat ze het op je proberen te verhalen.