WATERLAND - In Waterland wordt een groot deel van oude kleding ingezameld door Sympany. Uw gedoneerde textiel levert mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid op tot werk in een van de vijf sorteervestigingen.

In andere gebieden zoals Afrika en India bieden uw donaties kansen aan diverse projecten. De projecten van Sympany zijn gericht op zelfredzaamheid en duurzaamheid.

Wat is welkom in de textielcontainers van Sympany?
Soms is het voor inwoners niet meteen duidelijk wat er in de textielcontainers van Sympany gedeponeerd kan worden. Daarom hieronder een overzichtje.

Het is een misvatting dat alleen kleding welkom is. Ook schoenen, gordijnen en overig textiel kunt u in de textielcontainers doen. Bovenstaande pictogrammen maken dat in een oogopslag duidelijk.

Maar niet alles is welkom. Regelmatig krijgt Sympany de vraag of ook dekbedden of kussens welkom zijn. Nee, deze zijn niet welkom in de textielcontainers. Ze bestaan voornamelijk uit (niet textiele) vulling en zijn voor Sympany niet bruikbaar. Dit geldt ook voor matrassen. Dit materiaal is welkom op de milieustraat. En natuurlijk hoort er geen huishoudelijk afval, elektronica, glas, verf en andere soorten afval in de kledingcontainers!