ALKMAAR - Meerdere ongelukken zorgen voor een zeer drukke ochtendspits in de provincie. Vooral op de A9 is sprake van een lange file en veel vertraging.

Daar moesten automobilisten rekening houden met een vertraging van 30 minuten. Ook op de A10 richting Watergraafsmeer ging het mis en stond er tussen Volendam en Zeeburg rond 7.30 uur file door een ongeluk.

A4
Richting Amsterdam staan automobilisten ook vast bij Hoogmade op de A4 in Zuid-Holland. Ook daar moest rekening worden gehouden met een vertraging van meer dan 30 minuten.

Zeeburgtunnel afgesloten door ongeluk
Na een ongeluk waarbij volgens de politie geen gewonden zijn gevallen is de Oostbuis van de Zeeburgertunnel. Hierdoor is de A10 richting Zaandam tijdelijk niet toegankelijk.

Vertraging
Verder is er onder meer op de A7 richting Zaanstad, A8 richting Amsterdam en A1 richting Amsterdam en Amersfoort sprake van langzaam rijdend verkeer.

Op een na zwaarste spits
Rijkswaterstaat spreekt van de op een na zwaarste ochtendspits van het jaar. Landelijk gezien was sprake van een piek van 456 kilometer file op de snelwegen. De ochtendspits op 30 oktober spant echter nog de kroon. Toen werd door Rijkswaterstaat een piek van 518 kilometer gemeten. Gisteravond werd door Weerplaza gewaarschuwd voor een zeer drukke ochtend- en avondspits door het regenachtige weer.