NEDERLAND - Bij de meest actuele update van het RIVM, vanmiddag om 14.00 uur gepubliceerd, blijken de cijfers al een aantal dagen dezelfde tendens te vertonen. Vrijwel dagelijks komen er rond de 1000-1100 patiënten bij. Dat betekent dat er inmiddels 15.000 positief geteste personen zijn. Ten aanzien van gisteren zijn er 166 mensen overleden. Dat zijn er 32 meer dan de dag ervoor, maar net iets minder dan dinsdag toen er 175 personen overleden. Totaal zijn er nu 1339 personen overleden aan COVID-19.

Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 5.784 (+625)

Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1.339 (+166)

Het totaal aantal positief geteste patiënten: 14.697 (+1.083)

Duiding
Vandaag zijn er 625 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 166 personen als overleden gemeld.

Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

In de rapportage Data coronavirus is een grafiek opgenomen met het aantal ziekenhuisopnames naar meldingsdag en sterfgevallen per dag van overlijden. Door vertraging in de meldingen kunnen deze cijfers per dag wijzigen.

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

Het RIVM krijgt via meerdere bronnen informatie over de uitbraak van het nieuwe coronavirus. De gegevens per dag van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) zijn ook opgenomen in de rapportage Data coronavirus in Nederland. Deze cijfers worden continu bijgewerkt door Stichting NICE. De cijfers in deze rapportage lopen daarom wat achter op de actuele situatie.

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

Op de website van het RIVM wordt dagelijks de meest actuele stand van zaken gepubliceerd.