VOLENDAM - Vijf weken na de aftrap van het project Scoor een Boek! organiseert de Bibliotheek leuke (voetbal)activiteiten met de Kidsclub van FC Volendam. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar kunnen zich gratis inschrijven voor een activiteit met de Kidsclub in de Bibliotheek Waterland op zaterdag 9 maart of op zaterdag 16 maart in de Bibliotheek Volendam.

Sportieve activiteiten in bibliotheken
FC Volendam en Bibliotheek Waterland zetten samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Tijdens de Scoor een Boek! experience in de Bibliotheek Waterland en Volendam kun je stervoetballer Marco Tol van FC Volendam ontmoeten en mee doen met het Scoor een Boek! circuit. Dit bestaat uit: Sportieve letter estafette, de Scoor een Boekenquiz, het dribbel parcours en het reuze knikker-hol spel.

De experience in Purmerend is op zaterdag 9 maart en die in de Bibliotheek Volendam op zaterdag 16 maart. Het programma op beiden dagen; tussen 10.00 en 10.30 uur kunnen de deelnemers op de foto met Marco Tol sterspeler van de FC en met Frook de mascotte van FC Volendam. Ook na afloop tussen 12.30 en 13.00 uur deelt Marco handtekeningen uit en kunnen kinderen met hem en of Frook op de foto.

Het leesproject Scoor een Boek!
Het doel is om kinderen te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. In 11 basisscholen in de regio doen kinderen klassikaal mee met boeken scooren. Maar ook gezinnen doen mee aan Scoor een Boek! Kinderen kunnen een gratis Scoor een Boek!-poster afhalen in de Bibliotheek Beemster, Edam, Landsmeer, Purmerend en Volendam. Is er thuis een boek of tijdschrift (voor)gelezen, dan kan er in de Bibliotheek een voetbalsticker gehaald worden die op de poster kan worden geplakt. De deelnemende kinderen maken kans op een prijzenpakket van FC Volendam voor het hele gezin.

Aanmelden voor de Scoor een Boek experience via www.bibliotheekwaterland.nl/scooreenboek en de knop kaartverkoop op www.bibliotheekwaterland.nl