EDAM-VOLENDAM - Jongeren uit onze regio kunnen deze zomer gratis deelnemen aan het project ZomerOndernemer.

In een periode van zes weken leren zij hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Het project begint met een driedaagse training waarbij de deelnemers alle ondersteuning krijgen om zelf aan de slag te kunnen, daarnaast krijgen zij professionele begeleiding van coaches, een startkapitaal en een verzekering. Het project sluit af met een feestelijke ‘kick out’ waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek.

Regionale samenwerking om creatief ondernemerschap te stimuleren

Gemeenten Wormerland, Oostzaan, Landsmeer, Waterland en Edam-Volendam zijn voor dit project een samenwerking gestart. Het project is sterk gefocust op het stimuleren van creatief ondernemerschap onder jongeren. Zo is er volop aandacht voor talentontplooiing en wordt er geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling van deelnemers. Een belangrijke drijfveer voor de vijf gemeenten om van ZomerOndernemer een regionaal succes te maken, is de ambitie om de zelfredzaamheid onder jongeren te vergroten in een sterk veranderende en steeds flexibeler arbeidsmarkt.

Schrijf je nu in!

Ben jij tussen de 15 en 23, ondernemend ingesteld en heb jij een goed bedrijfsidee? Meld je dan nu aan via het aanmeldformulier op de website van ZomerOndernemer en wie weet start jij deze zomer wel jouw eigen bedrijf! Dankzij de steun van gemeenten, sponsoren en lokale projectpartners is deelname gratis. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers.