VOLENDAM - De gemeente gaat het Europaplein en de Zeestraat herinrichten. Voordat de herinrichting echt van start kan gaan, moet eerst het riool onder de Zeestraat worden vervangen. De gemeente heeft aannemingsbedrijf Sturm bv opdracht gegeven om dit te doen. In dit nieuwsbericht informeren wij u over de actuele stand van zaken.

Uitvoering in volle gang!

Na de tijdelijke ombouw van de rotonde tot kruispunt begon direct het moeilijkste deel van het project: de aansluiting op de bestaande put en het leggen van de eerste meters riolering. Omdat er veel kabels en leidingen liggen en de ruimte beperkt is, vordert het werk langzaam maar gestaag. Omdat we zorgvuldig werken, hebben zich er geen grote technische problemen of onveilige situaties voorgedaan. Dus langzaam maar zeker schuift het werk op richting Europaplein: ontgraven van de sleuf, veilig stellen van kabels en leidingen zodat bijvoorbeeld niet de stroom uitvalt, heien van lange houten palen, leggen van de steunbalken en leggen van de grote rioolbuizen zelf.

Verkeersmaatregelen op kruispunt Julianaweg-Zeestraat

Het verkeer heeft zich goed aangepast aan de gewijzigde situatie op het kruispunt Julianaweg-Zeestraat. De middencirkel is eerst voorzien van rijplaten, later is besloten om deze weg te halen. Dit is comfortabeler voor het verkeer en de omwonenden. Omdat de rand van de middencirkel is blijven liggen, werkt de middencirkel ook als een soort verkeersdrempel. Op die manier blijft de situatie veilig zonder dat het verkeer er veel last van heeft.
Toegezegd is dat de rotonde na ongeveer drie weken wordt hersteld: deze belofte wordt nagekomen. In de nacht van zondag 11 op maandag 12 februari wordt de oude situatie hersteld. Alleen de afslag naar de Zeestraat blijft afgesloten.

Overige verkeersmaatregelen

Het is goed te merken dat het verkeer zich goed aanpast aan de tijdelijke situatie, mede dankzij de voorstellen van de bewoners tijdens de inloopavond. Aanvullende maatregelen zijn niet nodig. En nu we van het kruispunt af gaan, worden de verkeersmaatregelen eenvoudiger. Deze worden telkens aangepast op de situatie die dan ontstaat. Wilt u de tekeningen van de verkeersmaatregelen zien? Bezoek dan de webpagina www.edam-volendam.nl/zeestraat.

Werken in een woon- en winkelstraat

Het is fijn om te merken dat de directe omgeving - bewoners en ondernemers aan de Zeestraat - goed reageren op dit project. De aannemer doet er dan ook alles aan om goed in contact te zijn. Deze week heeft onze uitvoerder Arnoud Wijtman deurmatten uitgedeeld bij de bewoners van de Zeestraat. Het doel is om zand buiten de deur te houden, maar ook om te weten te komen of er nog vragen leven.

Communicatie

Om u goed te informeren gebruiken wij meerdere kanalen. Op deze website is een speciale pagina ingericht waarop u informatie over het project en de gevolgen hiervan aantreft: www.edam-volendam.nl/zeestraat. Verder ontvangt de aannemer positieve reacties op deze nieuwsbrief. Steeds meer mensen melden zich aan. Wilt u deze ook ontvangen? Stuurt u dan een mailtje naar: projectzeestraat@gmail.com