VOLENDAM - Afgelopen vrijdag 25 Oktober heeft Marit Beets de 3e plek behaald bij de internationale "Miss Cosmopolitan World" verkiezing in Maleisië. De 19 jarige uit Volendam was sinds 6 Oktober al in Maleisië waar zij in drie weken tijd Nederland heeft vertegenwoordigd. Tijdens deze verkiezing werd Marit beoordeeld op een aantal vlakken, namelijk intelligentie, algemene kennis, karakter, visie en schoonheid. Van alle 32 deelnemende landen werd Marit gekroond tot second runner-up, en won zij de subtitel "Miss Lifestyle".

Tijdens de drie weken durende miss verkiezing is Marit bezig geweest met reizen door Maleisië, toeristische activiteiten, sponsor bezoeken, interviews, repetities en natuurlijk de finale. De finale bestond uit een aantal segmenten. Hierbij moest zij zich presenteren in nationaal kostuum, bikini en een gala jurk. Ook heeft Marit twee Engelse vragen moeten beantwoorden bij het plaatsen in de top 10, en vervolgens de top 5. Hierbij werd zij ondersteund door Kimberley IJsbrandij die vorig jaar de 5e plek behaalde. "Marit heeft deze overwinning meer dan wie dan ook verdiend, zij heeft niet alleen mij, maar ook de rest van Nederland, en vooral Lotte heel erg trots gemaakt."

Marit is een natuurlijke schoonheid met haar hart op de goede plek. Eerder dit jaar verloor Marit plotseling haar beste vriendin Lotte van der Zee. Lotte was in 2017 gekroond tot Miss Teenager Universe en een inspiratie voor Marit. Zo mocht zij van de ouders van Lotte ook jurken, sieraden en accessoires lenen die Lotte heeft gedragen tijdens haar verkiezing. Zo kon Lotte toch nog een beetje erbij kon zijn. "Lotte, deze titel is voor jou!" Was het eerste wat Marit zei het moment nadat zij was gekroond.

Vanmorgen vroeg bij aankomst in Nederland werd Marit met een lach en een traan onthaald door familie en vrienden. Deze titel draagt Marit op aan Lotte. Momenteel focust Marit zich op haar opleiding, en zal zij zich daarnaast gaan inzetten voor het creëren van een positief zelfbeeld bij jonge vrouwen, en blijft zij doorgaan als vlogger en model.