VOLENDAM - Wil je jouw bekendheid vergroten? Dan is social advertising de perfecte keuze. Social advertising stelt je in staat om je boodschap te verspreiden via platformen zoals Facebook en Instagram. Hiermee kun je jezelf tonen aan de specifieke doelgroep die essentieel is voor je bedrijf en zo meer conversies genereren. Maar hoe werkt social advertising precies? En wie kan een social ads-campagne voor je opzetten? Je vindt meer informatie over online adverteren met social ads in dit blog.

Wat zijn de pluspunten van social advertising?


● Je bereikt je doelgroep op basis van criteria zoals woonplaats, leeftijd, interesses, geslacht of functie;
● Je bereikt je doelgroep op het moment dat die ontspannen social media aan het verkennen is;
● Je leest het resultaat van je campagnes duidelijk af in overzichtelijke rapportages.

Waarom social advertising?

Binnen de diverse vormen van online adverteren bestaan aanzienlijke verschillen. Adverteren in zoekmachines is ideaal om mensen te bereiken die actief op zoek zijn naar jouw product, maar social advertising biedt de uitgelezen kans om je te presenteren aan het deel van je doelgroep dat nog niet bekend is met je product. Aangezien elke uitkomst van een social advertentie wordt gemeten, kun je een social advertising-campagne voortdurend aanpassen en optimaliseren. Bovendien is het eenvoudig om specifieke doelen te stellen. Wil je bijvoorbeeld meer volgers op een social media-kanaal? Dan kun je je daarop richten. Natuurlijk kun je ook producten promoten of leads genereren. Welk type social advertentie het beste bij jouw bedrijf past, hangt af van de aard van je producten of diensten.

Wie kan je social ads-campagne beheren?

Social advertising is een vrij complex vakgebied. Daarom is het verstandig om het beheer van je social ads over te laten aan professionals. De specialisten bij Semwerkt, een marketingbureau gevestigd in online marketing in Hoorn, hebben de expertise om een campagne op maat te creëren die perfect past bij jouw merk, jouw doelgroep en jouw doelstellingen. Dus, als je voor jouw bedrijf wilt investeren in social advertising, neem dan gerust contact op met Semwerkt!