MONNICKENDAM - In de week van 12 maart 2018 worden de werkzaamheden aan de kademuur bij de Haven van Monnickendam afgerond. Hierdoor is het aanzicht van de haven weer als vanouds en zien ook de terrassen er weer mooi uit.

Portefeuillehouder Laura Bromet is blij dat de klus geklaard is. “Het gebied ziet er weer prachtig uit en ik wil de firma’s Wagelaar en IJbouw bv dan ook bedanken voor de manier waarop zij de werkzaamheden hebben uitgevoerd. Maar dat het project niet aldoor soepel is verlopen is, mag duidelijk zijn. Ik wil dan ook mijn waardering uitspreken voor de omwonenden en de aan de Haven gevestigde bedrijven. Zij hebben het de afgelopen periode niet makkelijk gehad. Ook in de eindfase, toen het water extreeem hoog stond en er sprake was van een vorstperiode, is hun geduld op de proef gesteld. Ik ben verheugd dat de werkzaamheden toch voor de start van het toeristenseizoen zijn afgerond en wil daar graag bij stil staan!”

Verdere inrichting
Als “finishing touch” plaatst gemeente Waterland bij de Haven nog extra fietsenrekken en een bankje. Ook wordt nog onderzocht of de adoptieplantenbakken hier een plek kunnen krijgen.