NEDERLAND - De laatste dagen van juni en de overgang naar juli verlopen zeer wisselvallig. Gedurende de week wordt het steeds warmer, maar nemen ook de kansen op (onweers)buien toe, waarna het in het volgende weekend weer wat koeler is.


Komende maandag trekken in de ochtend de laatste buien van het weekend via het noordoosten weg. Daarna is het in de westelijke helft van het land overwegend zonnig. De temperatuur loopt op naar 20 tot 24 graden bij een zwakke noordwestenwind. In de middag ontstaan er opnieuw regen- en onweersbuien.

Op dinsdag gaat de zon flink schijnen en is het overal droog. De zwakke wind draait naar het oosten en daarmee wordt flink wat warme lucht aangevoerd. Langs de kust wordt het 21-23 graden en in het binnenland wordt het 23-26 graden tot in het zuidoosten wellicht nog iets hoger.

Woensdag volgt een vergelijkbare dag met veel zon, maar is de kans op wat bewolking en een enkele (onweers)bui later op de dag wel wat groter. De temperaturen komen nog wat hoger uit met 22-25 graden langs de kust tot circa 28 graden verder in het land.

Vooralsnog lijkt donderdag de warmste dag te worden met in het zuiden en oosten hier en daar temperaturen rond de 30 graden. De kans op een regen- of onweersbui neemt dan wel steeds meer toe.

In de nacht naar vrijdag 1 juli en overdag is de kans op een aantal felle regen- en onweersbuien groot. Op de meeste plaatsen ligt de temperatuur een aantal graden lager dan de dagen ervoor. Tussen de buien door wisselen zon en wolkenvelden elkaar af.

In het weekend blijft het wisselvallig met af en toe wat neerslag. Er staat wat meer wind uit het westen en de temperatuur ligt dan waarschijnlijk tussen de 20 en 25 graden. Aan de kust kan het dan zelfs even fris aanvoelen ten opzichte van de dagen ervoor. Tussendoor lijkt de zon zich zeker ook te laten zien.