BREDA - Na een geslaagd trainingskamp in Vaals heeft FC Volendam de week afgesloten met een 0-0 gelijkspel in een oefenwedstrijd tegen NAC Breda. Het duel werd gespeeld op het complex van RKVV JEKA in Breda.

De ploeg van trainer Wim Jonk had weliswaar een overwicht, maar kon dit niet in cijfers uitdrukken. Kansen waren er in de erste helft voor o.a. Walid Ould-Chikh en Franseco Antonucci. NAC, met voormalig Volendam-speler Alex Plat, werd eenmaal gevaarlijk via Ayoubia Kousiah, maar deze vond keeper Barry Lauwers op zijn weg. BIj FC Volendam stond de 16-jarige Givairo Reid op de rechtsbackpositie vanwege een blessure van Achraf Douiri.

Na de rust waren er mogelijkheden voor de Braziliaanse testspeler Diego Gustavo en voor Tayrell Wouter. In de slotfase werd NAC nog tweemaal gevaarlijk, via Odysseus Velanas en Kaj de Rooij, maar het bleef bij 0-0.