ROTTERDAM - FC Volendam heeft ondanks een prima eerste helft niet voor een stunt kunnen zorgen op bezoek bij koploper Feyenoord. De ploeg van trainer Wim Jonk ging nipt met 2-1 onderuit in De Kuip. Feyenoord behoudt daarmee een week voor "de klassieker" bij Ajax een gewenste voorsprong op de Amsterdammers. FC Volendam blijft ondanks de nederlaag veertiende staan.


Feyenoord domineerde al in de eerste helft, maar FC Volendam, dat prima voor de dag kwam in Rotterdam, scoorde als eerste. Daryl van Mieghem kon na een pass van Henk Veerman vanuit een lastige hoek de 0-1 maken.

De thuisploeg kwam in de tweede helft vlot op gelijke hoogte via Santiago Gimenez na doorzetten van Geertruida. Feyenoord ging door, maar liep bijna weer tegen een achterstand aan bij een goede kans van Veerman. De beslissende treffer viel alsnog, Giménez kreeg nu hulp van de ongelukkige Mirani die de bal in eigen doel werkte. Het was een opsteker voor Feyenoord dat komende week en Shakhtar Dontesk en Ajax treft. In de uiterste slotfase zag Volendam-verdediger Mbuyamba nog rood, die daardoor vrijdag het belangrijke duel tegen Fortuna Sittard mist.

Feyenoord - FC Volendam 2-1 (0-1)
12. Van Mieghem 1-0
52. Giménez 1-1
74. Mirani (e.d.) 2-1