VOLENDAM - FC Volendam heeft met een nederlaag afscheid genomen van de eredivisie. De nummer zeventien verloor in eigen huis vlak voor tijd met 1-2 van nummer negen Go Ahead Eagles, dat donderdag alweer aan de bak mag in de play-offs voor Europees voetbal.

Go Ahead Eagles kwam na een kwartier verdiend op voorsprong. Rommens tikte raak nadat een schot van Adekanye was gekraakt. Na het doelpunt werd het een stuk minder bij de gasten. De thuisploeg kreeg alle ruimte en kwam na enkele missers en een afgekeurde goal op slag van rust langszij via Le Roux.

FC Volendam-doelman Van Oevelen, die na 63 duels op de bank zijn debuut mocht maken, moest in de gezapige tweede helft in de slotfase capituleren op een inzet van Llansana.