VOLENDAM - FC Volendam ziet een dag voor het einde van de transferwindow opnieuw een speler vertrekken. Derry John Murkin zet zijn loopbaan voort bij Schalke '04, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga.


De 24-jarige linksback, geboren in het Engelse Colchester, speelde 93 duels in het eerste elftal van Volendam. Murkin speelde in de jeugd voor ZVV Zaandijk, KFC, Purmersteijn en Fortuna Wormerveer alvorens hij in 2015 in de opleiding van FC Volendam terecht kwam. In april 2019 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van FC Volendam.

De ploeg van coach Kohler zag eerder al Henk Veerman, Daryl van Mieghem (beiden ADO Den Haag), Walid Ould-Chikh (Roda JC) en Dean James (Go Ahead Eagles) vertrekken.

“Ik wil iedereen die met FC Volendam te maken heeft bedanken voor alles de afgelopen jaren”, stelt Murkin. “Zonder de trainers, teamgenoten, werknemers en natuurlijk de supporters was het nooit gelukt om zo’n mooie stap te maken. Ik blijf jullie volgen!”, zo laat de linksback weten op de website van FC Volendam.