ALKMAAR - Het Belgische KAA Gent heeft het trainingskamp bij Alkmaarsche Boys afgesloten met een 2-1 oefenzege op FC Volendam, dat zelf net terugkeerde van een trainingskamp in Zeeland. De nummer van België van afgelopen seizoen maakte voor rust al het verschil. Vlak voor tijd maakte FC Volendam nog wel een tegentreffer.

Hiermee kwam er een eind aan een week waarin KAA Gent in Alkmaar verbleef. In samenwerking met PR Sport en The Fallon Hotel faciliteert Alkmaarsche Boys ook deze zomer weer een aantal trainingskampen voor internationale ploegen. In de komende weken zullen ook de Griekse middenmoter PAS Lamia en het Italiaanse Bologna nog gebruik maken van de schitterend geprepareerde velden van de Alkmaarse vereniging.

KAA Gent speelde zijn tweede oefenwedstrijd tegen een Nederlandse eredivisionist nadat er woensdag op Sportpark Overdie al met 0-2 was gewonnen van FC Utrecht. De ploeg van trainer Hein Vanhaezebrouck komt over anderhalve week al uit in de voorronde van de Conference League en blijkt in de voorbereiding net even verder dan de Nederlandse tegenstanders. Hoewel FC Volendam, dat zelf net terugkeerde van een trainingskamp in Renesse goed partij gaf aan de Belgen.

De ploeg van de nieuwe trainer Matthias Kohlert kreeg in de eerste helft zelfs een aantal goede kansen. Darius Johnson, die de bal verkeerd raakte, en Lequincio Zeefuik, die de bal voor het inkoppen had, wisten het net niet te vinden. Een volley van aanvoerder Carel Eiting werd door keeper Davy Roef ternauwernoord over de lat getikt. KAA Gent toonde zich voor het doel een stukl slagvaardiger want halverwege de eerste helft kopte Hugo Cuypers de eerste goal tegen de touwen en vlak voor rust werd keeper Mio Backhaus voor een tweede maal gepasseerd door een treffer van Andrew Hjulsager.

Ook na de rust, met vele invallers, kregen de Volendammers nog wat kansjes via o.a. een vrije trap van Calvin Twigt en een poging van Billy van Duijl. Daarna waren de beste mogelijkheden voor de Belgen. Goodluck Igbokwe mikte echter over en invaller-doelman Barry Lauwers werd daarna gered door de paal bij een poging van Matias Fernandez Pardo. In de slotfase was het hoogtepunt van de wedstrijd nog wel voor de Volendammers, want met een prachtige actie krulde Ezechiel Fiemawhle de bal in de bovenhoek, daarmee de eindstand op 2-1 bepalend.

FC Volendam keert op dinsdag 1 augustus terug bij Alkmaarsche Boys als men oefent tegen het Turkse Alanyaspor. Kaarten voor dat duel zijn te verkrijgen via de online ticketshop van FC Volendam.


FC Volendam - KAA Gent 1-2 (0-2)

22. Cuypers 0-1
44. Hjulsager 0-2
87. Fiemawhle 1-2


Foto's: DP Sportfotografie