ALKMAAR - FC Volendam heeft voor de tweede maal gedurende deze voorbereiding een oefenduel gespeeld op het complex van Alkmaarsche Boys. Tegen het Turkse Alanyaspor speelde de ploeg van trainer Kohler met 1-1 gelijk.


Ondanks de regen van de hele dag lag er wederom een schitterend geprepareerde grasmat op Sportpark Overdie in Alkmaar alwaar FC Volendam in het eerste half uur de overhand had. Met name Robert Mühren liet zich enkele malen gelden. Niet alleen kopte hij een corner van Calvin Twigt tegen de touwen, maar tevens zag hij een bal van de lijn gekeerd worden en een inzet tegen de paal eindigen. Na de nodige irritaties met enkele opstootjes en twee gele kaarten kreeg Imran Nazih de kans de score te verdubbelen na een fout van keeper Tasirkan, maar de middenvelder mikte op de voeten van de keeper. Direct hierna werd aan de andere kant Efecan Karaca na een snelle uitbraak gevloerd en de aanvaller schoot zelf de strafschop achter keeper Barry Lauwers.

De vele wissels aan beide kanten maakten het spel er na rust niet beter op. FC Volendam, waar ondermeer Carel Eiting en Daryl van Mieghem ontbraken, drong met name in de slotfase nog wel even aan, maar de echt grote kansen bleven uit waardoor de 1-1 ruststand tevens de eindstand werd.

FC Volendam sluit zaterdag de oefencampagne af met een oefenduel bij Heracles Almelo. De vrijdag daarop start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

FC Volendam - Alanyaspor 1-1 (1-1)

11. Robert Mühren 1-0
33. Efecan Karaca 1-1 (pen.)

Opstelling FC Volendam:

Barry Lauwers, Déron Payne (36. Jay Koorndijk), Brian Plat (36. Benaissa Benamar), Xavier Mbuyamba (36. Billy van Duijl), Derry John Murkin (36. Vernon Addo), Damon Mirani, Calvin Twigt (36. Flip Klomp), Imran Nazih (36. Ezechiel Fiemawhle), Darius Johnson (36. Milan de Haan), Robert Mühren (46. Lequincio Zeefuik), Bilal Ould-Chikh (36. Ibrahim El Kadiri).


Foto's: DP Sportfotografie