ALKMAAR - Net als in de voorgaande twee jaar zal Sportpark Overdie van Alkmaarsche Boys deze zomer dienen als trainingskamp voor internationale clubs. In samenwerking met PR Sport, een bureau dat zich met name richt op de "pre-season" van vele (inter)nationale topclubs, komen dit jaar KAA Gent (België), PAS Lamia (Griekenland) en Bologna (Italië) naar Alkmaar. Daarnaast speelt FC Volendam een tweetal oefenwedstrijden op Sportpark Overdie.


Waar in de voorgaande jaren o.a. RSC Anderlecht, KV Mechelen, KRC Genk en AEK Athene de weg naar het mooie complex van Alkmaarsche Boys wisten te vinden, daar komen er dit jaar dus drie internationale ploegen om hun trainingskamp te beleggen. In tegenstelling tot vorig jaar kan men deze zomer ook beschikken over een volledig gerenoveerd A-veld dat er als een biljartlaken bij zal liggen.

Het Belgische KAA Gent komt komende maandag 12 juli als eerste voor een trainingskamp naar Overdie, gevolgd door het Griekse PAS Lamia dat vanaf 16 juli twee weken gebruik maakt van de faciliteiten van Alkmaarsche Boys. Van 1 t/m 5 augustus zal tenslotte het Italiaanse Bologna, met voormalig AZ-speler Sam Beukema, naar Alkmaar komen die hun trainingskamp op 5 augustus besluiten met een oefenwedstrijd op de Open Dag van AZ in het AFAS-Stadion.

FC Volendam

Net als vorig jaar komt ook eredivisionist FC Volendam weer twee oefenwedstrijden spelen op het complex van Alkmaarsche Boys, namelijk op zaterdag 15 juli tegen KAA Gent en op dinsdag 1 augustus tegen Alanyaspor uit Turkije.

Voor beide wedstrijden geldt dat de kaartverkoop gaat via de online ticketverkoop op www.fcvolendam.nl

15-07: FC Volendam - KAA Gent (14.30 uur)

01-08: FC Volendam - Alanyaspor (18.30 uur)

Foto's: DP Sportfotografie