ALKMAAR - FC Volendam heeft ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Daags na de 0-8 zege op SV De Rijp won de ploeg van trainer Wim Jonk op de schitterende grasmat van Alkmaarsche Boys met 2-3 van het Belgische KRC Genk.


Vooraf was besloten om in Alkmaar 3x 30 minuten te spelen. In het eerste gedeelte kwam FC Volendam sterk voor de dag. Na een kans aan beide kanten, Derry John Murkin kwam net een teenlengte tekort om de score te openen en aan de andere kant vond Junya Ito keeper Barry Lauwers op zijn weg, werd de score na twaalf minuten geopend. Daryl van Mieghem wist keeper Leysen in de korte hoek te verschalken. Diezelfde doelman wist even later wel tweemaal te redden op pogingen van Achraf Douiri.

In het tweede gedeelte van de wedstrijd had FC Volendam het een stuk moeilijker en dan met name met de van Feyenoord teruggekeerde Cyriel Dessers. De aanvaller kreeg vier mogelijkheden waarvan hij er drie net naast prikte en de vierde poging hard op de lat eindigde. Ondertussen had Ibrahim El Kadiri de stand op 0-2 gebracht toen hij na een corner de bal beheerst binnen schoot. Nog voor het eind van de tweede fase liep men verder uit toen Murkin koppend een voorzet van Walid Ould-Chikh op waarde wist te schatten.

Met vele wisselingen in het laatste half uur kwamen de Belgen, die een week gebruik maakte van de prachtige velden van Alkmaarsche Boys, en eerder deze week met 2-1 wonnen van FC Utrecht, toch nog dichtbij. Carlos Cuesta scoorde eerst tegen en in de blessuretijd wist Andras Nemeth de eindstand op 2-3 te bepalen.

RC Genk nam daarna afscheid van Alkmaar, maar wordt opgevolgd door AEK Athene die vanaf komende dinsdag hun kamp zullen beleggen bij Alkmaarsche Boys. Op vrijdag 22 juli zal FC Volendam wederom present zijn als tegenstander in een oefenduel met de Grieken.

KRC Genk - FC Volendam (3-2)

12. Daryl van Mieghem 0-1
41. Ibrahim El Kadiri 0-2
54. Derry John Murkin 0-3
79. Carlos Cuesta 1-3
90. Andras Nemeth 2-3

KRC Genk:
Tobe Leysen; Daniël Munoz (60’ Angelo Preciado), Matisse Didden (60’ Carlos Cuesta), Mark Mckenzie (60’ Jhon Lucumi), Gerardo Arteaga (60’ Simen Juklerød); Bryan Heynen(60’ Bilal el Khannouss), Patrik Hrosovsky (60’ Bastien Toma), Joseph Painstil (60’ Jay-Dee Geusen); Junya Ito (60’ Andras Nemeth), Mike Tresor (60’ Luca Oyen) en Cyriel Dessers (60’ John Kelvin).

FC Volendam: Barry Lauwers (47’ Kayne van Oevelen); Achraf Douiri (58’ Dean James), Damon Mirani (60’ Billy van Duijl), Josh Flint (60’ Milan de Haan), Derry John Murkin(60’ Givairo Read); Benaissa Benamar (43’ Joey Antonioli), Walid Ould-Chikh (60’ Imran Nazih), Francesco Antonucci (60’ Koen Blommestijn); Daryl van Mieghem (60’ Leon Maloney), Robert Mühren (60’ Lequincio Zeefuik) en Ibrahim El Kadiri (60’ Tayrell Wouter).

Foto's: DP Sportfotografie