VOLENDAM - Het successeizoen van Gaetano Oristanio (19) bij FC Volendam krijgt een vervolg. Internazionale en FC Volendam hebben elkaar gevonden in een nieuwe huurtransfer, waardoor de international van Jong Italië meegaat naar de Eredivisie. De huurovereenkomst van de aanvallende middenvelder betreft één seizoen.


In navolging van Samuele Mulattieri (seizoen ‘20/’21) en Filip Stankovic (‘21/’22) was Oristanio afgelopen seizoen de derde speler die in korte tijd vanuit de opleiding van Inter neerstreek in Volendam. Ook de middenvelder bleek een versterking voor het team van trainer Wim Jonk. Met 35 duels en zeven treffers had de behendige Italiaan een flink aandeel in de promotie van FC Volendam naar de Eredivisie. De ontwikkeling van Oristanio bleef ook bij de Italiaanse voetbalbond niet onopgemerkt. Als vaste waarde van het Onder 20-team werd de technicus onlangs uitgenodigd door bondscoach Robert Mancini voor een trainingsstage en maakte hij zijn debuut voor Jong Italië.

‘Blij dat ik club heb leren kennen’

“Ik ben heel blij dat ik de club, het team, de staf en het management heb leren kennen”, stelt Oristanio. “Ik ga mijn uiterste best doen voor het team en voor de fans. Ik kan niet wachten om te spelen in de Eredivisie.”

'Verlenging samenwerking logisch'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is tevreden met het verlengde verblijf van de creatieveling. “Voor Inter, voor FC Volendam én voor Gaetano zelf was het logisch deze samenwerking te verlengen. Ik heb Gaetano vorig jaar aangekondigd met het mooie Italiaanse woord fantasista. Afgelopen seizoen heeft hij even tijd nodig gehad om te wennen aan een andere speelstijl en de vele opdrachten die bij zijn nieuwe rol hoorden. Ook moest hij eerst fysiek sterker worden om aan te haken bij de intensiteit van een eerste elftal.”

Maar daarna kwam de Italiaan tot bloei, zag ook Van Leeuwen. “Zeker vanaf de lente is Gaetano door die barrières heen gebroken en liet hij steeds meer zien wat hij als fantasista in zijn mars heeft. Bij vlagen druipt de klasse er nu al vanaf en wij zijn overtuigd dat hij in dit tweede jaar een nog hoger niveau gaat halen. Daarbij is Gaetano op meerdere aanvallende posities inzetbaar. Hij is nu helemaal gewend en geïntegreerd in het team en dat helpt natuurlijk om constant te kunnen presteren op Eredivisie-niveau.”