VOLENDAM - Een onmachtig FC Volendam heeft in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht zijn tiende nederlaag van het seizoen moeten verwerken: 0-4.


FC Volendam kwam net als in de vorige thuiswedstrijd tegen Feyenoord vlot op achterstand. Dit keer was het Booth, die raak mikte uit de rebound, na een knal van Dost. FC Utrecht had de klus al voor rust kunnen klaren, maar een volley van Klaiber ging net over.

FC Utrecht domineerde ook na de pauze, maar kansen creëerde de ploeg van Henk Fraser amper, afgezien van Redan die zijn schot uit de draai net naast zag gaan. De trainer in de andere dug-out, Wim Jonk, zag zijn FC Volendam aanvallend opnieuw geen vuist kunnen maken. Uiteindelijk gaf FC Utrecht de score toch nog een hoog aanzien. Een rake kopbal van Dost na een pass op maat van Boussaid, een wippertje van Van de Streek en een schot van invaller Bozdogan, dreven de score in de slotfase nog op.

FC Volendam gaat als hekkensluiter de winterstop in en hervat de competitie op 8 januari met een uitwedstrijd bij SC Cambuur. FC Utrecht blijft zevende en zal na de winterstop in Galgenwaard aantreden tegen Feyenoord.