VOLENDAM - Jong FC Volendam blijft voorlaatste in de Tweede Divisie nadat het zaterdag op eigen veld onderuit ging tegen Noordwijk. De beloften van trainer Kizito Musampa kregen voldoende mogelijkheden, maar wisten het net niet te vinden.


Nadat het veld in het Kras-Stadion sneeuwvrij was gemaakt begonnen de gasten uit Noordwijk sterk. Al in de tweede minuut moest keeper Oubolmalne een schot van Jesper de Vré uit de bovenhoek halen. Na een klein kwartier moest de goalie wel capituleren op een inzet van Teun Zethof. Daarna was het vooral Jong FC Volendam dat de beste mogelijkheden kreeg, maar zowel Givairo Read, Tayrell Wouter, Jordi Blom kregen de bal niet langs de uitstekende keepende Jansen en Imran Nazih raakte de lat.

Na de rust waren de eerste mogelijkheden weer voor de Noordwijkers, maar was de grootste kans voor Nazih die zijn poging echter over zag gaan. De Volendammers bleven strijden voor het punt, maar kregen het deksel op de neus toen Read de bal verspeelde aan Emiel Wendt en de ervaren spits wist daar wel raad mee: 0-2.