VOLENDAM - In de Tweede Divisie heeft Jong FC Volendam zaterdag in een doelpuntrijk duel verloren van HHC Hardenberg: 3-4. Anders dan de stand doet vermoeden was het niet echt spannend, want de Volendammers kwamen pas op stoom toen het duel feitelijk al lang en breed gespeeld was.


Kort na de rust was dat eigenlijk al het geval want toen kwamen de gasten al op 0-3. Matias Jones had na een klein half uur de score geopend en die score werd tien minuten later verdubbeld door een treffer van Gerson Klok.

Klok was kort na de rust ook verantwoordelijk voor de derde Hardenbergse goal en twintig minuten voor tijd strooide Jesper Drost nog meer zout in de Volendamse wonden. Daags na de promotie van het eerste elftal kreeg de ploeg van trainer Kiki Musampa in de slotfase alsnog de geest. Milan Zonneveld en Koen Blommestijn brachten de marge terug tot twee en na een eigen doelpunt van Kevin Görtz volgden nog een paar spannende minuten, doch de tijd was tekort voor de Volendamse beloften die nu 15e staan op de ranglijst van de Tweede Divisie.