VOLENDAM - Jong FC Volendam is er zaterdagmiddag geen moment aan te pas gekomen in de thuiswedstrijd tegen het hooggeklasseerde HHC. De gasten uit Hardenberg haalden flink uit in het vissersdorp: 2-6.

Voorafgaand aan de wedstrijd hielden Jong FC Volendam en HHC Hardenberg een minuut stilte voor de verongelukte Jim Schilder (15). Hij overleed vorig weekend nadat hij 's nachts op zijn fiets werd aangereden door een taxi. Jim Schilder speelde als keeper bij RKAV Volendam O16 en was bij FC Volendam seizoenkaarthouder.

De beloften van trainer Musampa kwamen daarna nooit in de wedstrijd nadat Fatima al na vijf minuten de score had geopend. Via treffers van Rob van der Leij en Mathijs Hardijk was het duel feitelijk bij rust al beslist.

Zowel Van der Leij als Hardijk wisten de score na de rust verder op te voeren met hun tweede treffer. Pas na de 0-5 wisten de Volendammers wat terug te doen via Quicy Hoeve en Diego Gustavo al had Reuvers inmiddels een zesde treffer voor HHC op het scorebord gezet.