VOLENDAM - Jong FC Volendam heeft de reguliere competitie in de Tweede Divisie afgesloten met een zege en een elfde plaats in de eindstand. Op de laatste speeldag werd Excelsior Maassluis met 3-1 verslagen. De ploeg van trainer/coach Kiki Musampa dient zich nu in een tweeluik met Jong Almere Cuty FC te handhaven.

Met name in de eerste helft toonden de Volendammers in de juiste vorm te zijn voor het aanstaande tweeluik. Excelsior Maasluis kwam er nauwelijks aan te pas en de Musampa-equipe liep al in de eerste helft uit naar een comfortabele voorsprong. Milan Zonneveld opende de score na een fraaie steekbal van Joey Antonioli en kort hierna kon aanvoerder Sjors Kramer de 2-0 binnen koppen vanuit een corner. Nog voor rust wist Jay Koorndijk de score verder opvoeren na een assit van d ejonge Billy van Duijl.

Kort na de rust wist Luivienno Statia nog wel de eer voor de gasten te redden, maar verder kwam de thuisploeg niet meer in de problemen en kon het duel gecontroleerd uitspelen.

Woensdagavond wacht in Almere het eerste play-off duel tegen beloftenkampioen Jong Almere City FC. De winnaar van het tweeluik speelt komend seizoen in de Tweede Divisie.