VOLENDAM - Jong FC Volendam heeft zich goed hersteld van de zevenklapper die men vorige week om de oren kreeg van Katwijk (7-0). In het thuisduel met Koninklijke HFC wist de ploeg van coach Kiki Musampa met het kleinst mogelijke verschil te zegevieren: 1-0.

Of de zege van de Volendamse beloften verdiend was viel te betwisten, maar daar had na afloop niemand bij de gasten een boodschap aan en de zege werd dan ook luid bejubeld. De Volendammers kwamen tegen de Haarlemmers een aantal keren goed weg bijvoorbeeld op slag van rust toen André Morgan op de paal mikte.

Na een uur spelen kreeg de thuisploeg een nog grotere kans toen Sietse Brandsma binnen de zestien werd gevloerd. Volendammer gerry vlak wist in het stadion wara hij vele wedstrijden speelde de bal vanaf elf meter echter niet achter keeper Kayne van Oevelen te krijgen. Met nog acht minuten op de klok zorgde invaller Quincy Hoeve plotseling voor een Volendamse voorsprong. Ondanks een slotoffensief van Koninklijke HFC en nog een rode kaart voor Roviën Ostina bij Jong FC Volendam bleef de Musampa-equipe op de been.