VOLENDAM - Jong FC Volendam is met lege handen teruggekeerd uit Scheveningen. Op Sportpark Houtrust won de thuisploeg dankzij een daverende kanonskogel van Ruben Koorndijk met 2-1.


In een wedstrijd die over en weer ging liet trainer Rowdy Nossent die Kizito Musampa verving Luc van Koeverden en David Petrovic in de basis debuteren. Jong FC Volendam begon ongelukking want al in de twaalfde minuut gleed Waleed Ait Abdellah een voorzet van Aldogan achter zijn eigen doelman Berry Lauwers. Binnen het kwartier kwamen de Volendamse beloften echter op gelijke hoogte via een prachtig afstandsschot van Tayrell Wouter. Kansen waren er daarna voor beide ploegen. Bij Scheveningen bijvoorbeeld voor voormalig prof Lex Immers en voor de gasten werd een kopbal van debutant Van Koeverden van de lijn gehaald.

De beslissende treffer van Koorndijk viel twaalf minuten na rust en was er eentje om in te lijsten. Keeper Lauwers heeft de kanonskogel van de linksback die eindigde in de bovenhoek waarschijnlijk alleen maar gehoord. De Volendammers probeerden het nog wel met enkele aanvallende wissels, maar kwamen die klap niet meer te boven.

Komende zaterdag 1 april speelt Jong FC Volendam thuis tegen Quick Boys (15.00 uur)