NIJMEGEN - NEC heeft in De Goffert een muur die FC Volendam had opgetrokken pas in de tweede helft na veel moeite kunnen slechten. De ploeg van Rogier Meijer won met 3-0 van de gasten van Wim Jonk.

NEC nam gaandeweg de eerste helft het heft in handen, maar werd niet beloond voor met name de ijver van Tannane. Hij testte doelman Stankovic met een vrije trap, die daarna een kopbal van Mattsson nog net uit zijn doel wist te houden.

De thuisploeg schakelde na rust over op een hogere versnelling en werd prompt beloond nadat Sandler uit een corner de bal panklaar voor de inlopende Márquez had gelegd. Daarna viel de beslissing toen Proper de bal bij Dimata bezorgde, die al vallend wist te scoren. FC Volendam was knock-out en invaller Marques lepelde in de slotfase de derde binnen.