Stichting Sam’s Kledingactie heeft zich bij dit initiatief aangesloten en wil tijdens GivingTuesday zoveel mogelijk kleding en geld inzamelen ten behoeve van de noodhulpprojecten van o.a. Cordaid en het Armoedefonds.

Daarnaast is het doel om op deze dag zoveel mogelijk nieuwe vrijwilligers te werven die structureel of alleen tijdens de speciale voor- en najaarsacties kleding voor Sam’s willen inzamelen.

GivingTuesday is een wereldwijde vrijgevigheidsbeweging en is sinds 2019 ook in Nederland actief via hashtag #GivingTuesdayNL.

Gezamenlijk vieren we GivingTuesday met miljoenen mensen over de hele wereld die deelnemen aan deze wereldwijde geefdag.

Als goede-doelenstichting steunt Sam’s dit initiatief van harte, omdat zij dagelijks zien hoe broodnodig deze giften in geld, goed en aandacht zijn voor heel veel mensen, in binnen en buitenland.

GivingTuesday werd in 2012 gelanceerd als een eenvoudig idee: een dag creëren die mensen aanmoedigt om goed te doen. In de afgelopen zeven jaar is dit idee uitgegroeid tot een wereldwijde beweging die honderden miljoenen mensen inspireert om te even, samen te werken en vrijgevigheid te vieren. Mensen tonen op veel manieren hun vrijgevigheid op GivingTuesday. Of het nu gaat om iemand aan het lachen maken, een buurman of een vreemde helpen, opstaan voor een probleem of mensen waar we om geven, of iets van wat we hebben geven aan degenen die onze hulp nodig hebben.

Wil jij bijdragen aan onze #GivingTuesday-actie?

Kijk dan op www.samskledingactie.nl of op de social media kanalen van Sam’s Kledingactie. Hier lees je wat jij kunt doen, wat jij kunt geven.

Voor meer informatie over GivingTuesday en #GivingTuesdayNL ga je naar www.givingtuesday.nl

Elke daad van vrijgevigheid telt en iedereen heeft iets te geven!

Wat geef jij?