Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn steunt ernstig zieke of gewonde minima huisdieren met een acuut noodzakelijke operatie of behandeling.

Fritz een lieve Jack Russell was zichtbaar ziek, wilde niet eten, braakte en was lusteloos.

Het vermoeden van de eigenaar was dat Fritz misschien ergens iets had gegeten waardoor hij zo ziek was. Dus snel naar de dierenarts.

De dierenarts constateerde een volle blaas, wat druppels bloed uit de penis en verhoging. De conclusie was dat Jack een verstopte blaas had. Er werd direct gestart werd met catheriseren, maar had helaas niet het gewenste resultaat. Fritz moest voor observatie de nacht in de kliniek overblijven en werd de volgende dag geopereerd. De blaas werd gespoeld en meerdere steentjes zijn operatief uit de blaas verwijderd. In de namiddag mocht Fritz weer met het baasje mee naar huis. Door snelle ingreep staat Fritz weer op de pootjes. Eind goed al goed!

Dagelijks krijgt Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn meldingen van dierenartsen over een ernstig ziek of gewond huisdier, waarvan de eigenaar door omstandigheden in financiële nood is en geen geld heeft voor een acute operatie. De stichting wordt dan gevraagd om te steunen in de operatiekosten. Met de dierenarts wordt het behandeltarief onderhandeld en kan de behandeling worden ingezet. Door samenspel kan een ernstig ziek of gewond huisdier snel worden geopereerd en hoeft niet onnodig te lijden.

Het bestuur van Huisdierenwelzijn doet haar werk onbezoldigd. Ze is een ANBI en CBF Erkend goed doel. Steun bieden doet de stichting onder specifieke voorwaarden. Alleen acute medische hulp, niet de normale dierzorg. De stichting steunt zo’n 180-200 honden en/of katten op jaarbasis.

Zonder donaties van particulieren kan ons werk niet worden gedaan, want de stichting krijgt geen subsidies of gelden uit goede doelen loterijen. Uw hulp is dus essentieel en wij vragen mensen met groot hart voor dieren een kleine bedrage te doen, zodat meer dieren kunnen worden geholpen. Lees meer over ons werk en hoe u kunt doneren op www.huisdierenwelzijn.nl of geef ons een Tikkie. Op de website vindt u onze QR code.


Team Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn

www.huisdierenwelzijn.nl of facebook.com/huisdierenwelzijn1

Email: info@huisdierenwelzijn.nl