EDAM/VOLENDAM - Univé Volendam heeft onlangs namens het Univé Ledenfonds twee waardecheques van € 1000 uitgereikt aan twee lokale goede doelen. In de maand april konden inwoners van de regio Volendam hun stem uitbrengen op een lokaal goed doel naar keuze. Uit alle aanmeldingen kwamen Atletiekvereniging Edam en Edams Mannenkoor Excelsior als winnaars uit de bus.

Judith van der Niet, lid van de Sponsorcommissie AV Edam, is verheugd met de donatie: “De donatie zal worden ingezet ter ondersteuning van diverse aspecten binnen onze vereniging, zoals het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen, het verhogen van de kwaliteit van onze trainingen, en het organiseren van activiteiten voor vrijwilligers. Dit helpt ons als vereniging te ontwikkelen en te vernieuwen. Onze trainingen hebben door de jaren heen al voor vele eremedailles gezorgd op Nederlandse, Europese en Wereldkampioenschappen. Zo passeerde kogelstootster Jessica Schilder, voormalig jeugdlid van AV Edam, als eerste Nederlander de magische grens van 20 meter en veroverde zij een Europese titel. Zij zal deze zomer schitteren op de Olympische Spelen.”

Over Univé Ledenfonds

Als verzekeraar zonder winstoogmerk staat Univé Volendam dichtbij haar leden. Dit maakt zij met het Univé Ledenfonds concreet door lokale goede doelen, verenigingen en maatschappelijke instanties te ondersteunen. Initiatieven die ook een steuntje in de rug kunnen gebruiken en voldoen aan de voorwaarden, kunnen een aanvraag indienen via www.univeledenfonds.nl.