VOLENDAM - Het afgelopen jaar heeft Tim Voors maanden lang aan zijn boek gewerkt in de Bibliotheek Volendam. Tim: “Thuis schrijven was niet te doen. Van mijn dochter hoorde ik dat ze regelmatig met haar vrienden ging studeren in de Bibliotheek en toen ik een kijkje ging nemen was ik blij verrast. Met onmiddellijke ingang was dit mijn nieuwe werkplek”. Om te bedanken voor het verblijf maar ook als een soort van afscheid presenteert Tim Voors op woensdagavond 12 december a.s. zijn boek ALLEEN in de Bibliotheek Volendam.


Een avonturier in de Bibliotheek
Tim Voors (1972), woont met zijn gezin in Broek in Waterland, is creatief director voor diverse bedrijven en een graag geziene keynote spreker. Maar vooral loopt hij veel en graag. Zijn reizen voeren hem dwars door Amerika op de Pacific Crest Trail (4.286 km), over de Te Araroa Trail in Nieuw Zeeland (3.000 km), naar de Japanse 88 Temples Trail (1.300 km) en langs verschillende routes door Spanje naar Santiago de Compostela. Voors schreef een boek over zijn voettocht van zes maanden over één van de mooiste en langste paden van de wereld, de Pacific Crest Trail. Het boek ALLEEN is in november uitgekomen bij uitgeverij Fontaine.

Het plezier van alleen zijn
Waarom verlaat een vader zijn gezin om in zijn eentje 4.286 kilometer door Amerika te lopen? Tijdens zijn tocht door adembenemende landschappen ondergaat Tim Voors intense angst, ervaart dat pijn ook voldoening kan geven, leert te genieten van het alleen-zijn en wordt het eindelijk leeg in zijn hoofd. Hij ontwikkelt een hartstochtelijke verhouding met de wildernis, sluit nieuwe vriendschappen en moet zich constant aanpassen aan de onvoorspelbaarheid van het weer en de natuur. In het rijk geïllustreerde reisverslag neemt Tim Voors je mee door de fysieke, mentale en spirituele fase van deze lange tocht.

Tim Voors, boekpresentatie en inzichten van een avonturier - Woensdag 12 december van 20.00 – 22.00 uur in de Bibliotheek aan de Foksiastraat 10 te Volendam. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop € 2,50 voor leden en € 5,00 voor niet-leden Bibliotheek Waterland. Verkoop via www.bibliotheekwaterland.nl/kaartverkoop of in al de vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland.