PURMEREND - De basis voor de toeristische- en recreatieve promotie van het gebied Laag Holland is de rijk gevulde website www.laagholland.com waar alle gerelateerd ondernemers, fiets- en wandelroutes en de hoogtepunten in de regio terug te vinden zijn.

Deze website is onlangs totaal vernieuwd en biedt potentiele bezoekers en (regio)bewoners op aantrekkelijke en inspirerende wijze de mooiste en leukste tips over de regio. Unieke verhalen vertellen daarnaast meer over de bijzondere natuur, betrokken ondernemers en niet te missen activiteiten en evenementen. Door middel van mooie video’s en aantrekkelijke foto’s waant men zich direct in de sfeer van de regio. Iets wat in deze tijd, met de digitale ontwikkelingen, een absolute must is.

De regio Laag Holland bestaat onder andere uit de gemeenten: Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend en Waterland. Deze gemeenten bundelen hun krachten voor toeristische- en recreatieve promotie als één regio, onder regie van Bureau Toerisme Laag Holland.

De kracht van de bundeling van het recreatieve aanbod in de diverse gemeenten als één regio ligt volgens Shirley Benoit (directeur Bureau Toerisme Laag Holland) in het afwisselende aanbod. “Tijdens een mooie fietsroute of een meerdaags bezoek doet de recreant al snel een aantal plaatsen of natuurgebieden aan. Gemeentegrenzen spelen hierbij voor de bezoeker geen rol. Het is daarom belangrijk om overzichtelijk de mogelijkheden aan te bieden, zodat men hier op en top kan genieten van het aanbod aan musea, horeca en/of andere recreatiemogelijkheden. Wij krijgen vaak terug dat men erg verrast is over wat de regio te bieden heeft. Van historische dorpen tot uitgestrekte natuur, van het Markermeer tot heerlijk shoppen in Purmerend. Men komt graag nog eens terug of blijft langer. Dat is belangrijk voor onze economie” vertelt zij.

Ondanks dat de toeristische branche het door de invloed van COVID-19 momenteel erg zwaar heeft voelt dit toch als het moment om deze ontwikkeling te maken. Meer dan ooit is online zichtbaarheid belangrijk en daarnaast is de website ook zeer interessant voor (regio)bewoners, een belangrijke doelgroep die zeker in deze tijd opzoek is naar vertier en plezier in de eigen omgeving. Waarbij het aanbod van (afhaal)restaurants, kinderactiviteiten, routes en bijzondere winkeladressen (met oog op de feestdagen) zeer in trek zijn.

Deze website is tot stand gekomen met bijdrage van de aangesloten gemeenten en de Provincie Noord-Holland en wordt mede up-to-date gehouden in samenwerking met de lokale VVV’s.